De Delftse Hout

De Delftse Hout is met 400 hectare groen een prachtig natuur- en recreatiegebied.

Wandelen in de Delftse Hout?

Bij de Schaapskooi haal je een lekker bakkie voor onderweg

In tijden van het coronavirus is het belangrijk om in beweging te blijven. Daarom is wandelen of fietsen ook zo fijn in de Delftse Hout. Je hebt hier de ruimte om genoeg afstand te bewaren en weet je wat helemaal chill is? De Schaapskooi is geopend voor koffie, broodjes en andere lekkernijen to go!

Lees hier het hele arikel op indebuurt Delft.

Prachtig recreatiegebied

De Delftse Hout, aan de noordrand van Delft, is een prachtig recreatie- en natuurgebied. Lekker wandelen, fietsen, paardrijden, picknicken of een hengeltje uitslaan. Het meest bekend van de Delftse Hout is de Grote Plas, ontstaan in de jaren ’70 na onteigening van weilanden. Het gebied rond de Grote Plas is gevarieerd en heeft verschillende biotopen, variërend van open water, rietkragen, bosplantsoen en mooie natuurrijke open plekken.

Download Brochures

Hieronder kunt u een aantal handige Brochures downloaden:

Arboretum-Heempark Delft

In het Arboretum-Heempark Delft wandel je door een levende encyclopedie met bomen en struiken van over de hele wereld. Leuk en leerzaam voor natuurkenners en -liefhebbers, voor onderzoekers, voor kinderen en voor iedereen die aan de drukte van de stad wil ontsnappen.

De Schaapskooi

Korftlaan 3
2616 LJ Delft
Tel. 015 - 213 44 95
Fax. 015 - 212 17 31