De locatie

De Schaapskooi ligt verborgen in de groene omgeving van natuurgebied De Delftse Hout en ligt tevens op een kleine afstand van de uitvalswegen van Delft. Al onze zalen hebben een eigen identiteit, zo heeft u keuze uit verschillende sferen voor uw feest. Samen vormen ze ook een eenheid.

Bonte os zaal

De hoge nokken van de oude boerderij met de stijlvolle inrichting en de schitterende warme bar bij de entree van de zaal moet u zelf beleven! Dat is het verhaal: Feest in al haar facetten en de zaal is ook gemakkelijk om te toveren tot een ruime zaal voor andere bijeenkomsten. De naastgelegen Serre lounge maakte deze zaal ideaal voor bruiloften, omdat dag- en avondprogramma zo gemakkelijk te scheiden zijn. 

Serre lounge

De Serre lounge is onze kleinste zaal, maar groot genoeg om met een relatief groot aantal gasten uw feest, diner of lunch intiem te houden. De ligging aan de binnentuin geeft een extra dimensie en maakt het mogelijk om uw verblijf ook buiten te laten plaatsvinden. De verbinding met de Bonte os zaal maakt het mogelijk om naast een receptie in de Serre lounge het feest in de naastgelegen zaal te organiseren.

De voorzaal

Modern, toch ook warm, sfeervol en rustiek, zijn de kenmerken van de Schaapskooi. De voorzaal heeft ze allemaal in zich. Deze zeer sfeervolle lichte en ruime zaal is uitermate geschikt voor eigenlijk elk type feest, vergadering, lezing of presentatie, vanwege de wat meer neutrale uitstraling en de grootte. Aankleding maakt van deze ruimte echt iets totaal anders en laat daarmee alle opties open! 

De bar

De bar is eigenlijk het middelpunt van de Schaapskooi. Hier begint alles. Ideaal als ontvangstruimte is de warme bar eigenlijk ook de opstap naar onze 3 zalen en onze bloemrijke binnentuin. Onze ruime keuken heeft daarnaast goed zicht op wat er aan de bar gebeurt en kan zo goed inspelen op zaken.

Onze uitgebreide keuken

Onze keuken is ruim opgezet, voorzien van alle moderne apparatuur en heeft een weids uitzicht over de achtergelegen natuurlijke omgeving. Onze keuken leent zich naast de dagelijkse culinaire bereidingen ook erg goed om regelmatig te experimenteren om zo onze horizon wat betreft ons koken te verbreden. Wij laten u graag proeven, maar delen onze kennis net zo makkelijk in de vorm van een kookworkshop.

Binnentuin & terras

Onze bloemrijke binnentuin herbergt een prettig en knus gelegen terras, lekker beschut gelegen tussen de bouwdelen van de Schaapskooi en afgeschermd door veel groen. Ideaal, omdat u uw feest zo ook deels buiten kunt geven: lekker genieten van de zon of pak een moment van rust. Het terras is zo groot dat de meeste buitenactiviteiten hier probleemloos kunnen worden georganiseerd. 

Gratis parkeren (ca. 400 plaatsen)

Meteen bij de ingang van De Schaapskooi hebben wij onder de bomen aan de Korftlaan 400 gratis parkeerplaatsen ter beschikking. U hoeft zich geen zorgen te maken dat er niet genoeg plek is of dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Wij kijken terug op een geslaagde avond. De zaal was precies goed voor het aantal gasten en het eten was heerlijk. De amuse was een verrassing en het buffet en ook het dessert waren voortreffelijk. Van de gasten hebben we alleen positieve reacties gekregen. Nogmaals dank en met vriendelijke groet.

Ernst

De Schaapskooi

Korftlaan 3
2616 LJ Delft
Tel. 015 - 213 44 95
Fax. 015 - 212 17 31